• n

  n

 • Juli 2017

 • Jul 10
  Savo Soul Mesh på Eurosport
  Jul 10 –

  Savo Soul Mesh på Eurosport

  Savo Office Seating har under cirka 15 år haft ett mycket gott samarbete med filmstudioproducent Serge Dardeau som använt våra arbets- och mötesstolar till sina projekt. Han har bland annat gett oss möjligheten till att få in våra stolar i sina fotbolls- och golfstudios på Eurosport. Nu senast syntes storsäljaren Savo Soul Mesh med mjuk sits och glidfötter i Champions League-sammanhang.

  Tidigare har även andra Savomodeller synts i rutan, bland annat under OS i Nagano och i programmet Åsted Norge som fortfarande visar Savo S3 i rutan.

  Läs mer här

 • Jul 07
  Din bästa vän på kontoret
  Jul 07 –

  Din bästa vän på kontoret

  Med den aktiva arbetsmiljön som råder idag, så ställs det också krav på våra möbler och vår övriga utrustning.
  Du behöver en flexibel och aktiv omgivning för att få ut det mesta av din dag och kunna behålla ditt fokus.
  Med Savo Soul Mesh får du en arbetsstol som ger dig flexibilitet i två riktningar. Både upp och ner men också sidledes, vilket gör att ryggen slappnar av och får dig att sitta på ett ergonomiskt sätt. Fördelarna med en meshrygg är många. Vid första anblicken får du förmodligen bara en känsla av en modern arbetsstol, som är lätt att placera i vilken miljö eller omgivning som helst. Designen med mesh adderar också en tidlös känsla till inredningen. Bland många andra fördelar, så andas meshen, vilket ger dig en känsla av luftighet, du blir inte för varm och får inget onödigt tryck mot ryggen.
  Savo Soul Mesh är också justerbar i höjd, liksom alla våra arbetsstolar.
  Den bästa arbetsstolen eller andra ergonomiska arbetshjälpmedel är de du inte tänker på när du använder dem. Nästan som en naturlig förlängning av kroppen.
  Savo Soul är stolen som rör dig - i vilken riktning du än önskar.
  När det kommer till möjligheter är de oändliga med Savo Soul Mesh, även när det gäller färg.

  Läs mer här

 • Juni 2017

 • Jun 27
  Savo på Designers Saturday
  Jun 27 –

  Savo på Designers Saturday

  Varmt välkommen att besöka oss när vi deltar på Designers Saturday i Oslo 8-10 september. Vi ställer ut på AHO, Arkitektur- och Designhøgskolen, Mariedalsveien 29 (busshållplats 2), där vi kommer att visa våra produkter med fokus på
  Savo Soul Conference, Savo Soul Mesh och Savo Joi.

  Program Designers Saturday:

  Fredagen den 8 September:
  Öppnande av Designers Saturday, Langkaia 1, från kl 16.30. Öppnande kl 17.00.
  Prisceremoni kl 17.30-18.00.

  Lördagen den 9 September:  
  09.00 - 18.00 Gratis bussar och 36 öppna showrooms.
  Saturday Night Party från kl 19.00.

  Söndagen den 10 September:
  11.00-16.00 Gratis bussar och 36 öppna showrooms.
  16.00 Auktionen börjar på KHiO och på Blomqvist websida. 

  Läs mer om Designers Saturday här


 • Maj 2017

 • Maj 31
  Pressrelease Savo Soul Conference
  Maj 31 –

  Pressrelease Savo Soul Conference

  Nu flyttar Savo Soul in i mötesrummet

  Savos stolsfamilj Savo Soul utökas nu med en konferens- och mötesstol.
  Savo Soul Conference förhandsvisades på Stockholm Furniture Fair 2017 och finns nu tillgänglig för alla som vill sitta bättre på mötet. En av många fördelar med Savo Soul Conference är att den är avsedd för många olika användare och därför kräver få inställningar, de flesta är automatiska och baseras på användarens vikt och sittmönster. Det tygklädda konferensarmstödet i metall finns i svart och blankt utförande och tillför stolen både en snygg och stilren look men också ett bekvämt och ergonomiskt sittande.
  Savo Soul lanserades 2014 och är designad av Olle Lundberg och har sedan dess vunnit stora framgångar. Därför är det nu dags att sätta konferens- och mötesrummen i centrum med nytillskottet Savo Soul Conference. Stolen finns i flera olika varianter, men speciellt utförandet med mesh ger ett modernt och luftigt intryck. Kanske också ett mera aktivt och fokuserat möte?

  För mer information:
  KG Arvidsson, Head of Savo, Tel +46 8 702 67 62.
  E-mail: kga@savo.se

 • Maj 23
  Savo Soul User Guide
  Maj 23 –

  Savo Soul User Guide

  Hur ställer man in sin Savo Soul på 100 sekunder? Följ vår enkla user guide och hitta din bästa sittposition på ett ögonblick. Du hittar user guiden här
  Vill du hellre göra det steg för steg? Då hittar du de instruktionerna här
  Mera information om Savo Soul hittar du här

 • April 2017

 • Apr 26
  Mixa eller matcha färger med Savo Soul Mesh
  Apr 26 –

  Mixa eller matcha färger med Savo Soul Mesh

  Från färgglatt till lekfullt till lite striktare och mer sofistikerat. Genom flera tillgängliga meshfärger på Savo Soul finns alla möjligheter att skapa personliga arbetsstolar som passar för olika typer av miljöer. Välj bland flera härliga färger och upplev dess flexibilitet i både utseende och sittkomfort. Läs mera här

  Vill du kanske ha en personlig genomgång av stolen?
  Hör av dig till oss, vi kommer gärna på besök. Du hittar våra kontaktuppgifter här

  http://www.savo.se/~/media/CB58D0021D0E45139D2E7130CFE919CB.mp4 video/mp4
 • Apr 24
  Visma - Ett öppet kontor i balans
  Apr 24 –

  Visma - Ett öppet kontor i balans

  Valet av möbler och material skulle återspegla företagets image. Lösningen siktade på att inspireras av nordisk enkelhet och fräschör. Utmaningen var att skapa en lösning som speglar företagets image och sammanför personal som flyttas från rum till främst öppna kontor, och från olika företag efter många företagssammanslagningar.

  Lösningen blev en miljö som skapades för att vara lugn, välbalanserad, lika för alla (samma arbetsstation för alla) och i harmoni. Som arbetsstolar till samtliga arbetsplatser valdes vår storsäljare Savo Soul Mesh.
  Läs mera om den här

 • Apr 24
  Vilken färg är du?
  Apr 24 –

  Vilken färg är du?

  Idag är det viktigare än någonsin för människor att uttrycka sig och att visa vem man är och vad man står för. Vissa människor håller en låg profil och vissa är utåtriktade och extroverta.

  Det spelar ingen roll vem du är - vi vill alla vara bekväma i vår miljö, både på arbetet men också på fritiden. Hur vi klär oss, vad vi arbetar med, vilken bil vi kör och vilka människor som omger oss, allt detta gör oss till dem vi är. Vissa saker med oss själva kan vi ändra om vi vill och behöver, men personligheten är ofta inställd från början.

  Så, vilken färg och miljö föredrar du?

  Röd -  Är den färg som står för passion, energi, värme och styrka. Används också som varningsfärg.

   Blå - Gör oss mer kommunikativa, men för mycket blått kan göra dig ledsen. Färgen blå är bra när du behöver prata och förklara. Används ofta i flygplan för att "bota" flygrädsla. Blå är himmelens och vattnets färg och är ofta relaterat till hopp.

  Grön - Gör oss lugna, ger oss känsla av vår, luftighet och hopp. Grönt är den bästa färgen att omge sig med när du ska lära dig nya saker. Färgen grön ger förtroende och stimulerar drömmar.

  Gul - En färg som snabbt får folks uppmärksamhet. Det stärker en persons koncentration och vissa menar även att det ökar ens ämnesomsättning.

  Orange - Är associerad med eldens värme, socialisering och materiell säkerhet. Ger dig en känsla av glädje och kan också ge en känsla av anpassningsbarhet.

  Svart - En neutral och "säker" färg. En blandning av alla färger och associeras med universums kraft. Väljs ofta när man inte vet vad man annars ska välja eller när du vill ha något tidlöst.

  Vit - Är den färg som står för andlighet, ärlighet och sanningar.

  Hos Savo Office Seating finns möjligheten att hitta arbetsstolen som matchar din personlighet.
  Ett lysande exempel på det är vår storsäljare Savo Soul Mesh som man kan få i flera härliga färger. Antingen monokrom eller kanske med en avvikande färg på sitsen?
  Läs mer om Savo Soul Mesh här

 • Apr 06
  Glad Påsk önskar Savo
  Apr 06 –

  Glad Påsk önskar Savo

 • Apr 04
  Savo i mötesrummet
  Apr 04 –

  Savo i mötesrummet

  För deltagarna i ett möte eller en aktivitet är det viktigt att behålla fokus. Att skapa en mötesplats som ger förutsättningar för det kan vara lättare sagt än gjort.
  Stolen är det som är närmast den som sitter och därför är valet av stol viktigt för att öka effektivitet, energi och fokus.

  Några saker, väl värda, att tänka på när det gäller valet av stol:

  •  Stolen bör ge möjlighet för användaren att sitta i rörelse och med stöd där och när det behövs
  •  En stol med en flexibel rygg som följer kroppens rörelser är att föredra när man ska luta sig tillbaka.
  •  En stol med få och enkla inställningsbehov ger oftast en bättre första sittupplevelse.
  •  Med en meshrygg  får man inte bara ett ”luftigare” visuellt uttryck utan ger också möjlighet för ryggen att andas och ge en känsla av luftighet.
  •  Sitt i rörelse. Om du vill ha ett aktivare (touch down)  möte kan du använda en sitta- / stå stol som ofta håller användaren mer alert eftersom flera muskler används än vid vanligt sittande.

  Tips på stolar från Savo:

  •     Savo Soul med A6 mekansim och meshrygg
  •     Savo Joi med joystick funktion
  •     Savo Invite med meshrygg, finns även i en högre variant
 • Mars 2017

 • Mar 27
  BCH valde Savo Invite
  Mar 27 –

  BCH valde Savo Invite

  När BCH flyttade till helt nya kontorslokaler i Manchester Picadilly arbetade man tillsammans för att skapa en aktiv och engagerande arbetsplats, som passar de anställda och tillför den flexibilitet som ett dynamiskt och expansivt företag behöver.
  Vi är väldigt glada över att man till mötesrummen valde vår fina Savo Invite. Läs mer om den här

 • Mar 21
  Skillnad på sittande och sittande
  Mar 21 –

  Skillnad på sittande och sittande

  Låt oss vara ärliga. Långvarigt stillasittande är inte bra för oss. Vi vet det och ni vet det. Men vad ska vi göra åt saken? Det enkla svaret är: sitt inte stilla i samma position för länge. Men det är lättare sagt än gjort. Vårt samhälle idag bygger på stillasittande. Faktum är att det mesta i våra liv kan vi göra sittande – arbete, fritid och umgänge. Mot bakgrund av en sådan stark, kulturell betingning är det helt rimligt att det är svårt för oss att ändra beteende.

  Så… vad göra? Jo, det handlar om att aktivt göra små förändringar till det bättre. Bryt stillasittandet med att vara mer aktiv, stå upp och arbeta, börja ha stående eller gående möten, ta pauser. Alla de här sakerna är små komponenter i att skapa något bättre. En förändring. Något mer hälsosamt.

  Det är också skillnad på sittande och sittande. Det är till exempel milsvid skillnad mellan att sitta och slappa i en vansinnigt bekväm och nästintill dekadent kontorsstol och att sitta på en ergonomiskt utformad pall eller stol. Gemensamt för dem båda är att de hjälper en att vila benen. Men där upphör likheterna. En pall eller arbetsstol som är ergonomiskt riktig utmanar våra kroppar. Den uppmuntrar till ett aktivt sittande där man kan röra på kroppen, öva balans och i viss mån stärka sin core-muskulatur.

  Vår egen SAVO Joi är en pall med joystickfunktion som utvecklades för att vara lätt att använda, för att passa alla och uppmanar dig just till aktivt sittande. Den ger full rörelsefrihet i alla riktningar, vilket ger dig och din kropp en liten utmaning i att använda musklerna även när du sitter. När du använder kroppen aktivt stimulerar det även ditt fokus och din kreativitet.

  Vi behöver ju utmana våra kroppar. Precis som våra hjärnor behöver stimulans i form av nya upplevelser och utmaningar behöver våra kroppar få arbeta i varierade (och ibland nya) arbetspositioner för att också hålla sig friska och starka.

  En klassisk ergonomi-maxim är: bästa arbetsposition är nästa arbetsposition. I vår allt mer stillasittande vardag är det mer viktigt än någonsin.

 • Mar 20
  Savo hos Borenius
  Mar 20 –

  Savo hos Borenius

  Borenius är en av de största och mest erfarna advokatbyråerna i Finland. Företaget erbjuder tjänster inom alla områden av lagstiftning för företagskunder.
  Borenius har vuxit kraftigt under de senaste åren och önskade nya lokaler för sitt team av experter i Helsingfors. Det nya kontoret, med centralt attraktivt läge med panoramautsikt över staden. Konferensutrymmen är utrustade med det senaste teknologiska lösningarna och bland annat vår fina mötesstol Savo Invite.

  Du hittar mera information om Savo Invite här

  Samtidigt som Borenius flyttade till det nya kontoret beslutade de att förnya sin visuella identitet. Borenius önskade en inredning som reflekterade både företagskultur och image. Målet var att möblerna också skulle återspegla företagets förnyade image. Utmaningen var att förverkliga både kundens och arkitekternas unika vision för inredningen genom att skapa anpassade och personliga möbellösningar. Produkter valdes med omsorg med tyngdpunkt på kvalitet samt ergonomi.
  Till arbetsplatserna valde de vår bekväma Savo XO. Läs mer om den här
 • Februari 2017

 • Feb 13
  Savo på SFF 2017 - Tack för en fantastisk vecka!
  Feb 13 –

  Savo på SFF 2017 - Tack för en fantastisk vecka!

  Tack för att du besökte Savo på Stockholm Furniture and Light Fair 2017. Under mässan visade vi upp flera spännande produkter. Bland annat Savo Joi, där vi tagit ännu ett steg mot att erbjuda ett modernt och flexibelt sittande för aktiva arbetsplatser, Savo Soul Mesh och Savo Invite. 

  Vi i Team Savo fortsätter att jobba hårt för att ge dig det senaste inom ergonomiskt, modernt och flexibelt sittande. Missade du oss på mässan? Ta en titt på några fina bilder från vår monter - och välkommen till Savo nästa år!

  Hälsningar 

  Team Savo
  http://www.savo.se/~/media/2D887FCD045043DE8D5ABF3D6A87F904.mp4 video/mp4
 • Feb 07
  Savo på SFF 2017 - Nu är vi igång!
  Feb 07 –

  Savo på SFF 2017 - Nu är vi igång!

  Äntligen är årets höjdpunkt SFF 2017 igång. Du hittar oss i monter A38:20 där vi att ställer ut under temat ”Sit different. Feel different.” Och vi visar hur Savos kontorsstolar och designen hjälper dig att må bättre på jobbet.

  Savos kompletta sortiment kommer att självklart att visas, med nytillskottet Savo Joi i fokus. Självfallet finns bästsäljaren Savo Soul samt Svanenmärkta Savo S3 tillsammans med resten av sortimentet i vår monter, och vi kommer att demonstrera hur vår lösning Savo Flytande Vipp® är hemligheten bakom bekvämt och hälsosammare sittande. Välkommen och njut av skillnaden.

  Vi ses!

   

Jan 24 –

Savo hos Västsvenska Handelskammaren

Västsvenska Handelskammaren, har nyligen flyttat in i nya lokaler och till arbetsplatserna har de valt våra arbetsstolar Savo Soul Mesh och till de lite mer aktivitetsbaserade kontorsytorna Savo Joi.

Organisationen Västsvenska Handelskammaren driver många nätverk, men det spontana mötet som uppstår mellan besökarna är lika viktigt. Träffar arrangeras med beslutsfattare från både politiken och näringslivet och lokalerna ska bjuda in till kontakt. Västsvenska Handelskammaren är relationsbyggare och lokalerna stöttar och underlättar att man träffas och blir presenterade för varandra.


Vi önskar Västsvenska Handelskammaren lycka till i sina nya lokaler!