• n

  n

 • Mars 2018

 • Mar 22
  Input interiör förvärvar EFG European Furniture Group
  Mar 22 –

  Input interiör förvärvar EFG European Furniture Group

  Nordens ledande oberoende inredningskoncern, Input interiör, har tecknat avtal om förvärv av EFG, European Furniture Group.

  – En strategiskt viktig affär som ökar vår närvaro i Norden, säger Sune Lundqvist, CEO och grundare av Input interiör.

  Föregående år gjorde Input interiör sin första utlandsetablering i Finland och nu växer koncernen ytterligare på den nordiska marknaden. Genom förvärvet av EFG expanderar Input interiörs verksamhet till att inkludera Norge och Danmark, samtidigt som verksamheterna i Sverige och Finland förstärks.

  EFG grundades 1885 i Tranås och har sedan dess utvecklats till en av inredningsbranschens ledande aktörer. EFG driver en inredningsverksamhet med 23 showroom i Sverige, Finland, Norge och Danmark samt en produktion av varumärkena EFG och SAVO.

  – Med förvärvet blir EFGs inredningsverksamhet en del av Input interiör-koncernen och därmed en renodlad inredningsleverantör som får tillgång till nya tjänster och marknadens bredaste sortiment. Samtidigt får produktionen bättre förutsättningar att utvecklas till en helt fristående aktör, säger Marcus Westdahl, CEO på EFG.

  Input interiör ser stora fördelar med förvärvet.

  – Vi får tillgång till en ny plattform i Norge och Danmark samtidigt som våra befintliga verksamheter i Sverige och Finland förstärks med ytterligare kompetenta medarbetare. Dessutom får vi tillgång till två starka produktvarumärken, EFG och SAVO, som kommer att utvecklas ännu bättre fristående, säger Mille Milehem, COO på Input interiör.

  Förvärvet är föremål för godkännande från Konkurrensverket och affären förväntas slutföras under andra kvartalet av 2018.

  För mer information kontakta:
  Marcus Westdahl, CEO EFG, +46 (0)730-98 14 00 or marcus.westdahl@efg.se
 • Januari 2018

 • Jan 19
  Savo stärker Savo Soul på Stockholm Furniture & Light Fair 2018
  Jan 19 –

  Savo stärker Savo Soul på Stockholm Furniture & Light Fair 2018

  Savo Office Seating har haft en fantastisk resa de senaste åren, särskilt med lanseringen av Savo Soul och den innovativa Savo JOI.

  "Utmärkt design och funktion är vad Savo handlar om", säger KG Arvidsson, försäljningschef, "vi är mycket glada över det stora intresset för våra produkter och idéer, inte bara på de nordiska marknaderna".

  För att säkerställa och stärka Savos ställning som ledare av "the mesh race" presenteras flera designnyheter för Savo Soul, designad av Olle Lundberg, på Stockholm Furniture & Light Fair 2018.

  Produkter i nya fräscha färger, innovativ mesh, mjukare säte och lekfulla inställningar kommer att visas i vårt stativ A37:28. Missa oss inte!

   

  För mera information:

  KG Arvidsson, försäljningschef
  e-mail: kga@savo.se
  tel: +46 (0) 70 584 61 38

 • December 2017

 • Dec 20
  Nu söker vi en Business Developer till Stockholmsregionen
  Dec 20 –

  Nu söker vi en Business Developer till Stockholmsregionen

  Tack vare en imponerande och pågående tillväxt söker vi nu, till Stockholmsområdet, ytterligare en säljresurs till teamet. Savo arbetar internationellt och allt supportas genom vår centrala säljsupport och produktion som är lokaliserad i Tranås.

  Tjänsten som Savo Business Developer
  I din roll kommer du att fokusera på försäljning och marknadsföring av Savos produktportfölj till definierade målgrupper i Stockholmsregionen. Målgrupperna inkluderar viktiga arkitekter och designers, etablerade som nya återförsäljare, slutkunder, och i viss mån, även ergonomer är andra definierade målgrupper.

  Vem är du?
  Du har kunskap och erfarenhet av B2B-försäljning, gärna med erfarenhet inom inredning och/eller möbler är en fördel. Du  drivs av framgång av såväl försäljning som av hög aktivitetsnivå. Som person är du engagerad, proaktiv och gillar affärsutveckling! Att du är extrovert och besitter en hög social förmåga är också viktiga egenskaper.

  Kompetenser som vi söker
  •Sälj- och affärsmässig förmåga inklusive matematisk och analytisk kompetens.
  •Att effektivt kunna planera tiden och tänka ?outside the box" är viktiga framgångskompetenser.
  •Lösningsorienterad med utmärkt kommunikationsförmåga, skriftlig och verbalt I både svenska och engelska.
  • Förmåga att, med god förhandlingsförmåga,  leda och driva projekt, såväl interna som externa.

  Övrig information
  Placering:   Stockholm.  Heltidstjänst.  Ansökan ska vara oss tillhanda senast den 8 januari 2018.

  Ansök via formuläret här. Har du några frågor och tjänsten är du varmt välkommen att kontakta KG Arvidsson  på tel. +46 (0) 70 584 61 38 eller via  mail: kga@savo.se.

 • Dec 19
  GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!
  Dec 19 –

  GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!

  Savo Office Seating önskar dig en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!
 • Oktober 2017

 • Okt 25
  Savo Office Seating finns nu på Instagram
  Okt 25 –

  Savo Office Seating finns nu på Instagram

  Följ oss och håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna ... 

  Välkommen att följa Savo Office Seating på Instagram. Här kommer vi att inspirera med våra produkter, referenscase, färger, design och mycket mer! Börja följa oss med detsamma så att du inte missar något och vi uppskattar naturligtvis om gillar delar våra inlägg ...!

  Du hittar oss här: 

  https://www.instagram.com/savoofficeseating

 • Okt 20
  Savo Joi - Nu i expressortimentet
  Okt 20 –

  Savo Joi - Nu i expressortimentet

  För ett år sedan lanserade vi Savo Joi och den gjorde succé direkt och fick ett fantastiskt mottagande. Vi är nu därför extra glada över att kunna ha den i vårt expressortiment där du kan få den levererad inom fem arbetsdagar. Läs mer om vårt expressortiment här och om Savo Joi här

 • Okt 16
  Cowi valde Savo Soul Conference
  Okt 16 –

  Cowi valde Savo Soul Conference

  När B8 Danmarks avtalskund COWI, som är ett internationellt konsultföretag med inriktning mot miljö, byggnad & fastighet, infrastruktur, industri, process samt energi, skulle uppdatera sin inredning valde man  att i flera av mötesrummen möblera med nya Savo Soul Conference.

  Allt fler, och många gånger längre möten, ställer större krav på stolen. Savo Soul Mesh Conference erbjuder en hög komfort och rörlighet, med få inställningar för användaren. Stolsryggen i mesh ger dessutom bara ett lättare tryck mot ryggen och ger användaren en luftig och lätt känsla. Det i kombination med den luftiga designen var avgörande faktorer för COWI  vid valet av stol till sina nya konferensrum.

  Läs mer om Savo Soul Conference här

 • Juli 2017

 • Jul 10
  Savo Soul Mesh på Eurosport
  Jul 10 –

  Savo Soul Mesh på Eurosport

  Savo Office Seating har under cirka 15 år haft ett mycket gott samarbete med filmstudioproducent Serge Dardeau som använt våra arbets- och mötesstolar till sina projekt. Han har bland annat gett oss möjligheten till att få in våra stolar i sina fotbolls- och golfstudios på Eurosport. Nu senast syntes storsäljaren Savo Soul Mesh med mjuk sits och glidfötter i Champions League-sammanhang.

  Tidigare har även andra Savomodeller synts i rutan, bland annat under OS i Nagano och i programmet Åsted Norge som fortfarande visar Savo S3 i rutan.

  Läs mer här

 • Jul 07
  Din bästa vän på kontoret
  Jul 07 –

  Din bästa vän på kontoret

  Med den aktiva arbetsmiljön som råder idag, så ställs det också krav på våra möbler och vår övriga utrustning.
  Du behöver en flexibel och aktiv omgivning för att få ut det mesta av din dag och kunna behålla ditt fokus.
  Med Savo Soul Mesh får du en arbetsstol som ger dig flexibilitet i två riktningar. Både upp och ner men också sidledes, vilket gör att ryggen slappnar av och får dig att sitta på ett ergonomiskt sätt. Fördelarna med en meshrygg är många. Vid första anblicken får du förmodligen bara en känsla av en modern arbetsstol, som är lätt att placera i vilken miljö eller omgivning som helst. Designen med mesh adderar också en tidlös känsla till inredningen. Bland många andra fördelar, så andas meshen, vilket ger dig en känsla av luftighet, du blir inte för varm och får inget onödigt tryck mot ryggen.
  Savo Soul Mesh är också justerbar i höjd, liksom alla våra arbetsstolar.
  Den bästa arbetsstolen eller andra ergonomiska arbetshjälpmedel är de du inte tänker på när du använder dem. Nästan som en naturlig förlängning av kroppen.
  Savo Soul är stolen som rör dig - i vilken riktning du än önskar.
  När det kommer till möjligheter är de oändliga med Savo Soul Mesh, även när det gäller färg.

  Läs mer här

 • Juni 2017

 • Jun 27
  Savo på Designers Saturday
  Jun 27 –

  Savo på Designers Saturday

  Varmt välkommen att besöka oss när vi deltar på Designers Saturday i Oslo 8-10 september. Vi ställer ut på AHO, Arkitektur- och Designhøgskolen, Mariedalsveien 29 (busshållplats 2), där vi kommer att visa våra produkter med fokus på
  Savo Soul Conference, Savo Soul Mesh och Savo Joi.

  Program Designers Saturday:

  Fredagen den 8 September:
  Öppnande av Designers Saturday, Langkaia 1, från kl 16.30. Öppnande kl 17.00.
  Prisceremoni kl 17.30-18.00.

  Lördagen den 9 September:  
  09.00 - 18.00 Gratis bussar och 36 öppna showrooms.
  Saturday Night Party från kl 19.00.

  Söndagen den 10 September:
  11.00-16.00 Gratis bussar och 36 öppna showrooms.
  16.00 Auktionen börjar på KHiO och på Blomqvist websida. 

  Läs mer om Designers Saturday här


 • Maj 2017

 • Maj 31
  Pressrelease Savo Soul Conference
  Maj 31 –

  Pressrelease Savo Soul Conference

  Nu flyttar Savo Soul in i mötesrummet

  Savos stolsfamilj Savo Soul utökas nu med en konferens- och mötesstol.
  Savo Soul Conference förhandsvisades på Stockholm Furniture Fair 2017 och finns nu tillgänglig för alla som vill sitta bättre på mötet. En av många fördelar med Savo Soul Conference är att den är avsedd för många olika användare och därför kräver få inställningar, de flesta är automatiska och baseras på användarens vikt och sittmönster. Det tygklädda konferensarmstödet i metall finns i svart och blankt utförande och tillför stolen både en snygg och stilren look men också ett bekvämt och ergonomiskt sittande.
  Savo Soul lanserades 2014 och är designad av Olle Lundberg och har sedan dess vunnit stora framgångar. Därför är det nu dags att sätta konferens- och mötesrummen i centrum med nytillskottet Savo Soul Conference. Stolen finns i flera olika varianter, men speciellt utförandet med mesh ger ett modernt och luftigt intryck. Kanske också ett mera aktivt och fokuserat möte?

  För mer information:
  KG Arvidsson, Head of Savo, Tel +46 8 702 67 62.
  E-mail: kga@savo.se

 • Maj 23
  Savo Soul User Guide
  Maj 23 –

  Savo Soul User Guide

  Hur ställer man in sin Savo Soul på 100 sekunder? Följ vår enkla user guide och hitta din bästa sittposition på ett ögonblick. Du hittar user guiden här
  Vill du hellre göra det steg för steg? Då hittar du de instruktionerna här
  Mera information om Savo Soul hittar du här

 • April 2017

 • Apr 26
  Mixa eller matcha färger med Savo Soul Mesh
  Apr 26 –

  Mixa eller matcha färger med Savo Soul Mesh

  Från färgglatt till lekfullt till lite striktare och mer sofistikerat. Genom flera tillgängliga meshfärger på Savo Soul finns alla möjligheter att skapa personliga arbetsstolar som passar för olika typer av miljöer. Välj bland flera härliga färger och upplev dess flexibilitet i både utseende och sittkomfort. Läs mera här

  Vill du kanske ha en personlig genomgång av stolen?
  Hör av dig till oss, vi kommer gärna på besök. Du hittar våra kontaktuppgifter här

  http://www.savo.se/~/media/CB58D0021D0E45139D2E7130CFE919CB.mp4 video/mp4
 • Apr 24
  Visma - Ett öppet kontor i balans
  Apr 24 –

  Visma - Ett öppet kontor i balans

  Valet av möbler och material skulle återspegla företagets image. Lösningen siktade på att inspireras av nordisk enkelhet och fräschör. Utmaningen var att skapa en lösning som speglar företagets image och sammanför personal som flyttas från rum till främst öppna kontor, och från olika företag efter många företagssammanslagningar.

  Lösningen blev en miljö som skapades för att vara lugn, välbalanserad, lika för alla (samma arbetsstation för alla) och i harmoni. Som arbetsstolar till samtliga arbetsplatser valdes vår storsäljare Savo Soul Mesh.
  Läs mera om den här

 • Apr 24
  Vilken färg är du?
  Apr 24 –

  Vilken färg är du?

  Idag är det viktigare än någonsin för människor att uttrycka sig och att visa vem man är och vad man står för. Vissa människor håller en låg profil och vissa är utåtriktade och extroverta.

  Det spelar ingen roll vem du är - vi vill alla vara bekväma i vår miljö, både på arbetet men också på fritiden. Hur vi klär oss, vad vi arbetar med, vilken bil vi kör och vilka människor som omger oss, allt detta gör oss till dem vi är. Vissa saker med oss själva kan vi ändra om vi vill och behöver, men personligheten är ofta inställd från början.

  Så, vilken färg och miljö föredrar du?

  Röd -  Är den färg som står för passion, energi, värme och styrka. Används också som varningsfärg.

   Blå - Gör oss mer kommunikativa, men för mycket blått kan göra dig ledsen. Färgen blå är bra när du behöver prata och förklara. Används ofta i flygplan för att "bota" flygrädsla. Blå är himmelens och vattnets färg och är ofta relaterat till hopp.

  Grön - Gör oss lugna, ger oss känsla av vår, luftighet och hopp. Grönt är den bästa färgen att omge sig med när du ska lära dig nya saker. Färgen grön ger förtroende och stimulerar drömmar.

  Gul - En färg som snabbt får folks uppmärksamhet. Det stärker en persons koncentration och vissa menar även att det ökar ens ämnesomsättning.

  Orange - Är associerad med eldens värme, socialisering och materiell säkerhet. Ger dig en känsla av glädje och kan också ge en känsla av anpassningsbarhet.

  Svart - En neutral och "säker" färg. En blandning av alla färger och associeras med universums kraft. Väljs ofta när man inte vet vad man annars ska välja eller när du vill ha något tidlöst.

  Vit - Är den färg som står för andlighet, ärlighet och sanningar.

  Hos Savo Office Seating finns möjligheten att hitta arbetsstolen som matchar din personlighet.
  Ett lysande exempel på det är vår storsäljare Savo Soul Mesh som man kan få i flera härliga färger. Antingen monokrom eller kanske med en avvikande färg på sitsen?
  Läs mer om Savo Soul Mesh här

Maj 29 –

Savo Soul Black Edition, nu för alla.

Trender kommer och går, men det sobert och elegant svarta kommer alltid tillbaka. Vi tog fram Black Edition för större inredningsprojekt och framgången för vår helsvarta version av Savo Soul var omedelbar. Nu blir inredarnas favorit Savo Soul Black Edition tillgänglig för alla i vår grundkollektion.

 • Alla detaljer går i svart för ett modernt och elegant uttryck, men du väljer färg på tyget som du vill. Helsvart eller kontrast?
 • Savo Flytande Vipp®. Tillåter öppenhöftvinkel och ger stöd för svanken.
 • A6 mekanism för flera användare och ABW – Aktivitetsbaserat arbetssätt.
 • M6 mekanism för stolar som ställs in för individ.
 • Få inställningsbehov. 
 • 4D-armstöd som tillval.
 • 10 års garanti.

Läs gärna mer om produkten, ladda ner bilder, symboler och produktinformation om Savo Soul Black Edition och hela Savo Soul-familjen. 

Mer om Savo Soul.

Savo Soul Broschyr